Beste (toekomstige) leerling,

Jij kent jezelf het allerbeste. Daarna je ouders en als je al een tijdje naar school gaat leert de juf of meester je ook wel aardig kennen. Maar niemand kent jou beter dan jijzelf. Dan is het toch gek dat op de meeste scholen je ouders 2 keer per jaar, 10 minuten, een gesprekje hebben met je juf of meester over jou, zonder dat jij daar bij bent!? Zij bepalen samen of het goed met je gaat en wat de volgende stap in je ontwikkeling zou moeten zijn. Maar dat kan je toch veel beter zelf vertellen? Jij weet best wel hoe je het vindt op school en wat je graag zou willen leren en bovenal hoe! Want je hebt allang bij de grotere kinderen gezien, hoe zij dat doen. Daarom gaat het bij ons op school anders. Bij ons doe jij mee met de gesprekken, zelfs al ben je nog maar 4 jaar. Bovendien zijn de gesprekken langer en zullen ze vaker gevoerd worden. Zodat jijzelf aan je ouders je werkjes kan laten zien en vertellen wat je allemaal nog meer wilt leren. Op deze manier leer jij op de wijze en in het tempo dat bij jou past.

Op onze school is de juf of meester er om je te stimuleren en te motiveren en er samen met de andere kinderen een mooie basisschooltijd van te maken. Een basisschooltijd waar je niet alleen leert lezen, rekenen en schrijven, maar waar je ook leert zelfstandig te zijn, samen te werken en initiatief te nemen. Vaardigheden die je helpen met onderzoeken en ontdekken, waarbij je nog meer kennis en vaardigheden leert.

Ben jij een snelle leerling, of juist niet? Bij ons op school passen we het tempo aan jouw leervermogen aan. Ben jij handig met een tablet, een laptop, pen en papier, of werk je graag met materialen? Alleen of in groepjes? Bij ons op school gaan we op zoek naar de leermethode die bij jou past. Zodat jij met plezier leert.

Vind jij het ook zó lastig om lange tijd stil te zitten? Op je stoel te luisteren naar de juf of meester, of gebogen over je werk? Bij ons op school is er de mogelijkheid om tussen de lessen door even iets anders te doen. Bijvoorbeeld te sporten met de sportdocent. Zodat jij je energie kwijt kunt, andere leerlingen niet tot last zult zijn en fris aan je volgende opdracht kunt beginnen.

In een maatschappij waarin veranderingen steeds sneller plaatsvinden, wordt de vraag naar passend onderwijs steeds groter. Onderwijs dat gericht is op de kwaliteiten van jouw persoonlijk, waarbij de kans is om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. We kunnen je wel opleiden tot bijvoorbeeld administratief medewerker, maar wie zegt dat dit soort functies dankzij moderne ontwikkelingen en technologie morgen nog bestaan? Wij willen samen met jou een stap in de toekomst zetten…

Kom jij, samen met je ouders, onze prachtige school een bezoekje brengen?