Zeer geslaagde unitdag voor Unit 1 en 2.

Unit 2 had een actieve dag. Ze waren te gast bij de Helderse Vallei waar een twee uur durend programma (Los zand) werd gevolgd. Dit programma is gericht op samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar en complimenten geven aan elkaar. De activiteiten vonden plaats in een natuurlijke omgeving, wat garant stond voor een ontspannen en gezellige sfeer.

Unit 1 ging op deze unitdag een heerlijke high tea bereiden. Recepten werden uitgezocht, boodschappenlijstjes gemaakt, inkopen gedaan en daarna werden zelf de heerlijkste gerechtjes gemaakt. Er werd goed samengewerkt, overlegd en daarna heerlijk gesmuld!

In de aanloop naar onze kerstviering met het thema ‘Geven’ hebben de kinderen enorm hun best gedaan om geld in te zamelen voor Serious Request.  Het doel is dit jaar het verenigen van families wie door een natuurramp of oorlog uiteen zijn gescheurd.  Een indrukwekkend doel waar Serious Request zelf een presentatie over heeft gegeven hier op school. Geld werd ingezameld door klusjes te doen, door de verkoop van bollen, maar ook door een heuse Regenboog Carwash!

De wasstraat was op het plein bij de Regenboog. De burgemeester was er om de wasstraat te openen. Ook zij liet haar auto door de kinderen wassen. Terwijl zij wachtte op haar auto kon ze naar de verwenhoek, waar haar nagels keurig gelakt werden, waar ze een heerlijk kopje koffie kreeg en waar ze, als ze wilde, even rustig een tijdschriftje kon lezen... De burgemeester gaf aan erg trots te zijn op onze kinderen en hun initiatief! Nou, dat zijn wij als team en ouders natuurlijk ook enorm! Na de burgemeester kwamen de politie, de brandweer, opa's en oma's, ouders, buren etc. allemaal hun auto laten wassen! Wat een opkomst! 

De totale opbrengst van onze Serious Request-actie is…. 559,15

Geweldig! Dank aan een ieder die dit prachtige bedrag mogelijk heeft gemaakt en speciale dank aan de fanatieke ouders en dominee Yvonne die zo enorm geholpen hebben dit allemaal te organiseren!

Op donderdag 28 september zijn we met zijn allen naar de open dag van Bejo geweest om inspiratie op te doen voor onze eigen schooltuin. 

Bij aankomst kreeg iedereen een keycord, zodat we naar binnen konden. We hebben we een rondleiding van echte experts gehad die ons vertelden wat we het beste konden gaan zaaien en hoe de zaden ontstaan. We zijn naar de zaadjes gaan kijken. Hier werd verteld welke groente er uit het zaadje groeide. Op het land mochten we proeven van de wortel en koolrabi en we zijn ook nog in een kas geweest waar we naar bijen hebben gekeken. Als afsluiting kregen we nog een glaasje limonade en een zakje koolrabi voor thuis en toen was het weer tijd om weer richting school te gaan.

We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend vol nieuwe indrukken en informatie en kunnen nu aan de slag met onze eigen schooltuin.

Op woensdag 18 oktober jl. zat er een echte sprookjesboom bij ons op het podium! Het was het moment voor onze schoolbrede themavering ‘Sprookjes’. Alle kinderen deden hier aan mee. We keken naar de mars van een sprookje over Peer Gynt, een tableau vivants van Sneeuwwitje en Roodkapje, een toneelstukken over eigen sprookjes, een schimmenspel en een echte drakendans. Het was een afwisselende en fantastische voorstelling. Iedereen deed enorm zijn best en het resultaat mocht er ook echt zijn! Na afloop waren de kinderen erg trots op zichzelf en tevreden over wat ze hadden neergezet. In het fotoboek op de site zijn foto’s van de viering te vinden. 

Het project Schooltuin is van start gegaan! Gewapend met scheppen, spades en een heuse grasmaaier toog Unit 1 vanochtend naar buiten. Samen met enkele ouders wordt er hard gewerkt om de schooltuin te onderhouden en een moestuin aan te leggen. Vanaf deze week zullen de leerlingen elke woensdagochtend de handen uit de mouwen steken. Hulp van ouders is gewenst. Meer weten? Juf Else en Sietske Doll zijn de contactpersonen.

cropped logo 1